Feilné Jantner Erika vagyok, kutyák, és gazdik tréningezésével foglalkozom Tolna megyében, Pakson, és a környező falvakban.

Valószínű nem idegen dolog számodra azt olvasni, hogy a kutyák szeretete gyerekkoromig nyúlik vissza. 15 éves korom óta érdeklődöm komolyabban a kutyák viselkedése iránt, akkor kezdtem el más szemmel figyelni őket. Ebben az időben egy német juhász kutyával éltem együtt 10 évig, így volt lehetőségem rendszeresen tanulmányozni a legapróbb dolgokat is, hogy mit, hogyan, és miért csinálnak ezek az állatok. Vágytam a kutyák társaságára, és nagyon szerettem volna tanítani őket, ezért először saját gondolataim, megérzéseim alapján kezdtem el trükköket, és alap dolgokat tanítani a kutyáimnak.

Feilné Jantner Erika kutyáival

Amikor újra egy német juhász kutyával osztottuk meg az otthonunkat, akkor éreztem azt, hogy eljött az idő, hogy bővítsem a tudásomat, ezért jelentkeztem egy kutyaiskolába, az akkor kölyök kutyámmal. Mivel ott még inkább megéreztem ennek a közegnek a varázsát, és emellett volt egy viselkedésproblémája a kutyámnak, amivel nem boldogultam, ezért úgy döntöttem, hogy én magam is oktató szeretnék lenni. Dömötör Júlia Láthatatlan Póráz Módszer & Program oktatóképzése mellett döntöttem.

Életem egyik legmeghatározóbb, és legjobb döntése volt. Hamar kiderült, hogy ez az én utam. Imádom a munkám, minden pillanata élvezettel, és csodálattal tölt el. A képzés után rövidesen elkezdtem tevékenykedni, először egyéni oktatásokat vállaltam, majd később elkezdtem kis létszámú csoportokkal is foglalkozni.

Ma már több témában is indítok csoportokat, az alap programon kívül, például segítek a gazdiknak felfedezni számukra új kutyás tevékenységeket, hogy legyen lehetőségük többféle módon is hasznos időt tölteni a kutyájukkal, legyen szó akár mentális, vagy fizikai elfoglaltságról. Többször szerveztem a csoportjaimnak workshopokat  több témában, például őrző-védő, puller bemutatókat, ahol lehetőséget biztosítottunk nekik ezen sportok kipróbálására a saját kutyájukkal.

Fontosnak tartom, hogy folyamatosan képezzem magam, mind a személyiségemben, mind a kutyák terén. Az oktatóképzés alatt sok kutyás tevékenységbe, sportokba  volt lehetőségem belekóstolni, amiért nagyon hálás vagyok. Ennek köszönhetően vált nagy szerelemmé számomra a mantrailing (személykeresés). Saját két kutyámmal haladó szintre jutottunk ebben a tevékenységben.

További tanulmányaimat szintén Dömötör Júliánál végeztem, 2019 nyarán mestertréner képzettséget szereztem.

Ha szeretnél bizalmon alapuló, stabil, kiegyensúlyozott kapcsolatot kialakítani a kedvenceddel, egyfajta szövetséget, akkor várlak szeretettel bármelyik képzésemen.

Feilné Jantner Erika

Tréner