A Láthatatlan Póráz Módszer & Program nagyon hamar magával ragadott, könnyen tudtam vele azonosulni.

A módszer lényege abban rejlik, hogy nem csupán együttműködési feladatokat tanítunk a kutyáknak,  hanem nagy hangsúlyt fektetünk a gazdi-kutya kapcsolatra. A tanítás minden szakaszában figyelembe vesszük az adott kutya tanulási tempóját, előéletét, fajtájából adódó szükségleteit, a vele kapcsolatban lévő problémák (ha van ilyen) fenntartó tényezőit.

Kiegyensúlyozott, bizalmi kapcsolat kialakítására törekszünk, amely lehetővé teszi, hogy a kutyáddal minőségi időt tölthess együtt. Fedezzétek  fel a világot, vegyetek részt bármilyen közös programban, tevékenységben, vagy épp kiránduljatok!

Rengeteg kalandban-, boldog pillanatban lehet részetek együtt,  mindehhez  azonban a legfontosabb, hogy szeretettel, megértéssel, és türelemmel fordulj a kutyád felé, legyél nyitott, kitartó, szánj időt, energiát, pénzt a tanulásra, hiszen a barátságotok 10-15 évre szól.

A rohanó világot követve választhatsz gyors megoldásokat kínáló lehetőségeket a kutyaoktatásban, amikkel ugyan időt spórolhatsz, hiszen a legtöbb esetben egy megfélemlített kutya gyorsan feladja az adott viselkedést, azonban a kettőtök közti kapcsolat ezáltal sokkal inkább lesz függő viszony, mint  harmónikus együttélés.   A tanulásukat ezzel nem segíted, sőt  gátolhatod, a benne kialakított félelem által.

A Láthatatlan Póráz Módszerben nem használunk erőszakot, büntetést, kizárólag pozitív megerősítéssel oktatunk.

Egyéni tréning keretein belül kifejezetten ajánlom viselkedésproblémák esetén. Segítség lehet minden olyan esetben, amit problémaként élsz meg.

A kutyákat bármire meg lehet tanítani, legyen szó a mindennapi együttélés szabályairól, vagy bármilyen egyéb tanulási folyamatról, ha betartjuk a fokozatosságot, és a kutya számára érthető módon tanítunk, elvárások nélkül.

Legyetek szövetségesek!